Najčešća
pitanja i odgovori

Obuka za rad na programu nije neophodna. Program je veoma jednostavan za rad i uz malu pomoć korisničkog uputstva ili korisničke podrške osećaćete se veoma obučenim već posle par minuta. Ipak, svim novim korisnicima obezbedili smo besplatnu online obuku za vlasnika i menadžere, kao i besplatnu online obuku za konobare odnosno prodavce.

Instalaciju programa, u većini slučajeva, korisnici rade sami. Preuzimanje sa sajta i instalacija su veoma jednostavni i traju svega par minuta. Ukoliko ipak želite da taj deo mi odradimo umesto Vas, možete iskoristiti mogućnost potpuno besplatne online instalacije i podešavanja fiskanog uredjaja od strane naše korisničke podrške.

Za potpuno zadovoljstvo u radu sa Moment poslovnim programom™ savetujemo da nakon instalacije programa:

1) Instalirate Microsoft sigurnosti update KB3191944 koji možete preuzeti ovde

2) Ukoliko koristite Windows Defender ili Microsoft Security Essentials antivirus zaštitu, fasciklu Moment koja se nalazi na adresi C:/Moment postavite u izuzetke od skeniranja (exclusions) pogledajte upustvo

U zavisnosti od izdanja programa koje odaberete, program će voditi računa o Vašim robnim evidencijama. Knjigovođa Vam je potreban za finansijsko knjigovodstvo, evidenciju Vaših prihoda i rashoda, izradu završnog računa, obračun plata radnika i sl.

Vi brinete o bezbednosti podataka. Savetujemo da Vašu knjigovodstvenu arhivu, kao i redovan bekap podataka jednostavno usmerite na googledrive, onedrive ili neku mrežnu lokaciju . Tako ćete biti bezbedni u slučaju havarije Vašeg računara. Takođe savetujemo dodatno pravljenje rezervnih kopija arhive, instalaciju pouzdanog antivirusa i savesno korišćenje računara.

Kontaktirajte našu korisničku podršku. Naši operateri Vam uvek mogu odobriti 5 dana administrativnog produžetka dok ne izvršite uplatu i naš sistem automatski ne produži zakup Vašeg programa.

Preporučujemo da korisnici sami unesu svoje artikle ili sirovine, kreiraju normative ukoliko je to potrebno i već prvog dana se obuče za samostalan rad. Ukoliko korisnik ipak želi da mi izvršimo inicijalni unos artikala u softver, rado ćemo izaći u susret. Ta usluga će biti naplaćena u skladu sa cenovnikom dodatnih usluga.