NOVA VERZIJA PROGRAMA ZA RESTORANE I TRGOVINE

2018-11-29 14:07:57

Dostupna je unapredjena verzija Moment Poslovnih Programa. Verzija 1.1.8.7. kao i sve nadogradnje softvera do sada donosi korisnicima nove funkcije i mnoga unapredjenja postojećih funkcija. Ovaj update je deo redovnih i besplatnih nadogradnji softvera i nadamo se da ćete uživati u njemu.

 

Nove funkcije programa

Obračun usluga na vreme - Artikli na minut

(Ova funkcija je dostupna korisnicima Moment Restaurants i Moment Retail poslovnog programa)

Vodite dečiju igraonicu, bilijar klub ili u svom ugostiteljskom objektu imate bowling staze? Od ove verzije softvera Vaše poslovanje biće neuporedivo lakše i jednostavnije. Obračun usluga po minutu je funkcija namenjena ugostiteljima i trgovcima koji u svom poslovanju cenu odredjene usluge obračunavaju prema vremenu trajanja. Funkcija će posebno oduševiti bilijar klubove, dečije igraonice i kuglane. Od trenutka kada artikal (čija je jedinica mere minut) otkucate na sto, program će automatski početi sa odbrojavanjem vremena. Prilikom naplate računa jednostavno i nepogrešivo obračunaće vreme trajanja usluga.

Promene namene i naziva stolova

(Ova funkcija je dostupna isključivo korisnicima Moment Restaurants programa za ugostiteljstvo)

Ugostitelji su dobili mogućnost da sami menjaju nazive stolova u skladu sa svojim željama i potrebama. Tako da ukoliko u svom poslovnom objektu posedujete tri staze za kuglanje, umesto naziva sto 1, 2 i 3, ove stolove možete pretvoriti u staze za kuglanje i nazvati ih staza S1, S2 i S3. Konobarima će biti lako i pregledno da stazu S1 zadužuju pićem, hranom ili naplaćuju usluge bowlinga.

Odvojena analitika prometa namenskih i regularnih ugostiteljskih stolova

(Funkcija je dostupna korisnicima Moment Restaurants poslovnog programa)

Kako su ugostitelji dobili mogućnost promena namene i naziva stolova, dobili su i izveštaj o ostvarenom prometu prema tome da li su stolovi regularni (standardni stolovi za posluživanje gostiju sa numeričkim nazivima) ili namenski (bilijar stolovi, staze za kuglanje, aparati za igru i sl). Ovi izveštaji dostupni su u Analitici prometa.

 

Unapredjenja postojećih funkcija programa

Ovaj put smo posebnu pažnju posvetili unapredjenju programa u uslovima korišćenja na Touch-Screen monitorima, kao i monitorima sa specifičnim rezolucijama. Ova unapredjenja su dostupna kako korisnicima Moment Restaurants tako i korisnicima Moment Retail poslovnog programa.

Nova forma za brzu izmenu količine izdatih artikala

(Ova funkcija je dostupna korisnicima Moment Restaurants i Moment Retail poslovnog programa)

Primetili smo da je brzina menjanja količine izdatog artikala ključna za brzinu rada konobara i prodavaca. Nova forma za promenu količina, kao i mogućnost njenog automatskog startovanja nakon kucanja artikla po šifri (kada je i najveća potreba za brzim menjanjem količine) će zadovoljiti potrebe i veoma brze prodaje. Ova forma na sebi ima numeričke tastere tako da je značajno unapredjenje i benefit svim korisnicima Touch-Screen monitora. Na ovoj formi ćete takodje naći i informaciju o trenutno raspoloživim količinama robe koju prodajete.

Nova forma za brzu izmenu gosta/korpe

(Ova funkcija je dostupna korisnicima Moment Restaurants i Moment Retail poslovnog programa)

U ovoj verziji novost je i forma za laku dodelu artikala određenom gostu u restoranima, odnosno dodelu artikala drugoj korpi u trgovinama. Ova forma na sebi takodje ima numeričke tastere tako da je značajno unapredjenje svim korisnicima Touch-Screen monitora.

Pored 16:9 prilagođenost dizajna i 4:3 rezolucijama monitora

(Unapredjenje dostupno korisnicima Moment Restaurants i Moment Retail poslovnog programa)

U ovoj nadogradnji softvera potrudili smo se da program unapredimo i da bez obzira da li koristite Wide ili 4:3 monitor ne gubite na kvalitetu grafičkog dizajna i izgleda Vašeg softvera.

 

Ostala unapredjenja

U proteklom peridu smo od korisnika, saradnika i knjigovodja dobili mnoge sugestije i želje vezano za dalji razvoj i unapredjenje softvera. Propusti koji su postojali, a kojih smo tek u razgovoru sa korisnicima postali svesni su ispravljeni i uključeni u ovaj update.

prikazivanje kusura na fiskalnom isečku

prikazivanje šifri artikala na izveštajima o prodaji koje dobija knjigovodja

automatsko vraćanje na mapu stolova nakon 30 sekundi (ukoliko radite sa mapom stolova)

prikazivanje količina na računima zaokruženih na tri decimale

redizajn internih računa koji se štampaju prilikom izdavanja robe na trošak poslovanja, kao i računa koji se izdaju kada ne postoji obaveza rada sa fiskalnom kasom

korišćenje (F3) tastera na strani prodaje za brzu štampu fiskalnog računa

izrada i arhiviranje automatski generisanih popisnih listi i dostavljanje knjigovodji prilikom završetka poslovne godine (31 decembra)